HISTÒRIA


L’Hospitalet va guanyar amb la celebració dels JOCS OLÍMPICS del 1992, a Barcelona, una zona esportiva que actualment concentra una part important de l’oferta esportiva de la Ciutat. Aquesta va ser subseu olímpica el 1992, acollint la competició de beisbol, en la Feixa Llarga (actual Estadi Municipal Futbol L’Hospitalet).

A la ciutat no hi havia en aquells moments gaire tradició en la pràctica de beisbol, pel que el primer pas va ser construir un estadi per a poder organitzar els partits. L’espai escollit va ser un terreny situat al barri de Bellvitge, enfront de l’hospital. L’arquitecte Mario Corea va ser l’encarregat de projectar la seu olímpica de beisbol.

Les Olimpíades de 1992 van acollir els millors equips i jugadors de beisbol del món, entre els quals hi van destacar Cuba, Xina Taipei, Estats Units, Itàlia, Japó, Puerto Rico, República Dominicana i Espanya.

Un cop finalitzades les Olimpíades, el camp de beisbol va caure en desús. Va ser quan es va redissenyar aquest espai, un procés en el que van treballar els prestigiosos arquitectes, especialitzats en equipaments esportius, Esteve Bonell i Josep Maria Gil. L’espai es va convertir en el que actualment és l’ESTADI MUNICIPAL FUTBOL L’HOSPITALET.

El nou estadi va ser inaugurat l’any 1.999 i ha estat la seu de l’entitat CE L’Hospitalet, equip de la ciutat que competeix a la Tercera Divisió Nacional.

L’Estadi Municipal Futbol L’Hospitalet es troba integrat a l’espai esportiu “Feixa Llarga”, on comparteix espai amb el Camp Municipal Futbol Feixa Llarga, el Camp Municipal Beisbol i el Camp Municipal Rugby.
En un futur proper, en aquesta zona esportiva es realitzarà una important remodelació de l’actual camp de Beisbol per convertir-lo en un equipament pioner a Europa on es pugui practicar beisbol, softbol i futbol americà. Tots ells són esports arrelats actualment a la ciutat, amb unes entitats amb èxits esportius.

La nova proposta municipal converteix a aquesta instal·lació en un reclam més de turisme esportiu, referent a Europa, i consolida la Feixa Llarga com a gran zona esportiva de la ciutat.